Tips Inboedelopslag

De redenen om te kiezen voor externe opslag zijn legio. Zo kan er sprake zijn van een hobby, seizoensgebonden goederen of een verhuizing naar een kleinere ruimte. Zeker in ons volgebouwde land is externe opslag populair.

Waar moet je op letten als je inboedelopslag wilt?

Veiligheid. Zijn je spullen veilig opgeslagen? Veilig voor inbraak, voor brand, voor vocht, voor ongedierte, voor luchtvochtigheid, voor vermissing, etc. Informeer bij degene waar je de opslagruimte wilt huren, hoe e.e.a. geregeld is en laat je niet afschepen met een verhaal. Vraag naar certificaten of andere bewijzen van ongediertebestrijding, brandbeveiliging, braakbeveiliging, klimaatbeheersing, etc. In een gemiddelde opslagbox of garage is klimaatbeheersing en ongediertebestrijding minder goed geregeld dan bij een opslagpand van een verhuisbedrijf.

Aansprakelijkheid. Als er iets mis gaat met je spullen, wie is er dan aansprakelijk? Vraag dit goed na, en check bij je eigen verzekeringsadviseur hoe het echt zit. Sluit anders een opslagverzekering ervoor af; voor de kosten hoef je het niet te laten, die vallen erg mee als je het bij een verhuisbedrijf afsluit.

Toegankelijkheid. Wil je er regelmatig bij? En ook echt elke dag, 24 uur per dag? Of gaat het om 1 of 2 keer per jaar? In het algemeen komt het bij tijdelijke of langdurige opslag niet zo vaak voor dat je erbij moet, zo hebben wij uit ervaring geleerd. Selfstorage en garageboxen zijn vaak gemakkelijk toegankelijk met je eigen sleutel, vaak 24/7, al is een gemiddeld industrieterrein ’s avonds niet de veiligste plek om naartoe te gaan. Bij een verhuisbedrijf is het meestal beperkt tot kantoortijden. En alleen op afspraak.

Opzegtermijn. Kijk goed of je vastzit aan een bepaalde periode, of dat je dagelijks kunt opzeggen. In sommige gevallen is dat echt van groot belang. Meestal is het een maand, maar bij verhuisbedrijven kan het ook op weekbasis.

Vaste of flexibele ruimte. In de categorie opslagruimten huren is het standaard om een bepaalde ruimte (en aantal vierkante meters) te huren. Of je er nu veel of weinig neerzet, of af en toe iets weghaalt of toevoegt, de prijs blijft gelijk. Bij o.a. verhuisbedrijven betaal je vaak per kubieke meter (m3), waardoor je alleen betaalt voor de ruimte die je in het opslagpand van de verhuizer gebruikt.

Droog laden en lossen. Dit kan zeker van groot belang zijn in de natte jaargetijden. Een garagebox heeft niet vaak een overdekt laad- of losperron. Dat is bij een verhuisbedrijf of selfstorage vaak goed geregeld.

Prijs. De tarieven verschillen nogal tussen de diverse opslagruimten. Let op: vergelijk de tarieven inclusief relevante BTW.

Wat kost inboedelopslag?

Het is lastig om alle soorten ruimten te vergelijken, maar als je voor een eengezinswoning een maandbudget van € 200 aanhoudt, dan is dat zeker realistisch.

Wat kost een verhuizing?
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Prijsindicatie Offerte op maat Video taxatie

Tips & blogs

Vrachtwagen5_Kuiper

Geen aangifte binnen EU

Verhuist u naar een ander land binnen de EU? Dan hoeft u in het algemeen geen aangifte te doen bij de Douane in Nederland en in het andere EU-land. Er zijn wel wat bijzondere regels.

lees meer
Geen aangifte binnen EU
Verhuisdozen4_Kuiper

Inpaktips dozen

U bespaart flink op uw verhuiskosten als u zelf uw verhuisdozen inpakt. Voorkom schade of verkeerd inpakken en lees eerst onze inpaktips.

lees meer
Inpaktips dozen

Let op! U bezoekt deze website via privémodus. Om de formulieren goed te laten werken willen wij u vragen om over te schakelen naar normale modus.