Verhuistips overzee verhuizen

Een verhuizing overzee is voor bijna iedereen een enorm avontuur. Zelfs voor een verhuisbedrijf. Want er kan zoveel mis gaan... Ook bij Kuiper hebben wij de afgelopen tientallen jaren gezien dat het niet vanzelfsprekend is om een zorgeloze overzee verhuizing te hebben. Wij verzamelden de belangrijkste tips voor uw overzee verhuizing. Of u nu kiest voor Kuiper of niet: doe er uw voordeel mee.

Waar moet u op letten als u bezig bent met de voorbereiding van uw intercontinentale verhuizing?

10 nuttige tips voor een zorgeloze overzeese verhuizing
 

1. Hoe kies ik het juiste verhuisbedrijf?

Het is niet makkelijk een verhuisbedrijf te kiezen uit de meer dan 1.000 bedrijven, die verhuizingen verzorgen. Toch kunt u een aantal stappen nemen: (1) Controleer de certificaten, zoals Erkende Verhuizer. (2) Check hoe vaak het verhuisbedrijf overzee verhuizingen uitvoert, zodat u weet hoe ervaren ze zijn. En (3) ga na of de internationaal verhuizer is aangesloten bij een wereldwijd verhuisnetwerk, zoals IAM.

2. Hoe weet ik dat ik een geschikt verhuisbedrijf heb gevonden?

Er zijn in Nederland slechts een tiental verhuisbedrijven met relevante en jarenlange internationale ervaring in overzee verhuizingen. Deze bedrijven verzorgen de intercontinentale verhuizingen vanuit heel Nederland, of zelfs Europa. U kunt zich een goede indruk vormen door kritisch de website door te nemen, en in een persoonlijk contact door te vragen naar de aanpak. Check vervolgens de relevante reviews van mensen die overzee verhuisd zijn met het bedrijf. Kortom: laat u eerst goed informeren, zodat u de verhuizing met een vertrouwd gevoel kunt aanbesteden aan de door u gekozen internationale verhuizer.

3. Waar moet ik op letten?

Zorg ervoor dat het volledige traject van de overzee verhuizing in veilige handen is van uw Erkende internationale Verhuizer en de door hun geselecteerde partner in het land van bestemming. Zij zijn op de hoogte van de invoerprocedure van het betreffende land en zorgen dat de voorafgestelde transittijd niet wordt overschreden. Alleen als het hele proces door 1 partij wordt beheerd, en in 1 hand is, kan deze verhuizer de verantwoordelijkheid hiervoor nemen. Voorkom dat men met de vingers naar elkaar wijst als iets niet helemaal goed verloopt. U kunt hier de dupe van worden.

4. Wat voor informatie moet ik vragen?

Vraag naar de uitgebreide landendocumentatie van uw toekomstige bestemming. Hierin worden veel praktische vragen beantwoord zoals de verwachte transittijd, een overzicht van de verboden artikelen, de benodigde documentatie t.b.v. inklaring, en de afleveringsprocedure.

5. Hoe krijg ik een goed beeld van het totale volume, oftewel de hoeveelheid spullen?

Vraag uw verhuisadviseur om een vrijblijvende taxatie te verrichten. Dit kan vaak online via telefoon of laptop. Voor grotere hoeveelheden of complexe situaties en spullen adviseren wij u een bezoek aan huis. U kunt dan ook uw vragen stellen. Op deze wijze krijgt u een duidelijk overzicht van de te verhuizen hoeveelheid, van zaken waar speciale aandacht voor is vereist, en uiteraard de hieraan verbonden tarieven.

6. Waar moet ik aan denken als ik een offerte vraag?

Als uitgangspunt wordt u bij overzee verhuizingen een volledige door-to-door service aangeboden. Om kosten te besparen, kunt u ervoor kiezen om zaken zelf voor te bereiden zoals het inpakken van kleingoed in dozen. Op de nieuwe bestemming kan gebruik worden gemaakt van een speciale handyman service, die u diverse specialistische werkzaamheden uit handen kan nemen.

7. Hoe ziet de offerte eruit?

De offerte moet een overzichtelijk en volledig beeld geven van de te verrichten handelingen van huis tot huis tegen een vast aangeboden tarief. Ook de mogelijke zaken die niet in het tarief zijn inbegrepen en de betalingsvoorwaarden dienen duidelijk te zijn aangegeven.

8. Wie verscheept mijn inboedel en hoelang duurt dit?

Een ervaren verhuisorganisatie werkt voor overzee verhuizingen samen met gerenommeerde rederijen die vaste afvaartdata en transittijden hanteren. De duur van het traject kan variëren van 14 dagen tot 30 dagen. Dit is afhankelijk van de bestemming en de rederij.

9. Hoe wordt mijn inboedel verscheept?

Bij verscheping van uw inboedel wordt gebruik gemaakt van een gecertificeerde 20ft of 40ft zeecontainer voor exclusief gebruik. Eventueel kan uw huisraad ook via een groupage container verhuizen. Dit is een voordelige optie en met name geschikt om kleinere zendingen te verschepen. Persoonlijke zaken waar u op de bestemming direct over wilt beschikken, kunnen per luchtvracht worden verstuurd. Dat is snel, maar wel fors duurder.

10. Is mijn inboedel verzekerd tijdens het transport?

Uw verhuisadviseur zal u uitgebreid informeren over de mogelijkheden om een all risk verzekering af te sluiten. Daarmee weet u zeker dat mogelijke schade verzekerd is.

Wat kost een verhuizing?
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Prijsindicatie Offerte op maat Video taxatie

Tips & blogs

Vrachtwagen5_Kuiper

Geen aangifte binnen EU

Verhuist u naar een ander land binnen de EU? Dan hoeft u in het algemeen geen aangifte te doen bij de Douane in Nederland en in het andere EU-land. Er zijn wel wat bijzondere regels.

lees meer
Geen aangifte binnen EU
Verhuisdozen4_Kuiper

Inpaktips dozen

U bespaart flink op uw verhuiskosten als u zelf uw verhuisdozen inpakt. Voorkom schade of verkeerd inpakken en lees eerst onze inpaktips.

lees meer
Inpaktips dozen

Let op! U bezoekt deze website via privémodus. Om de formulieren goed te laten werken willen wij u vragen om over te schakelen naar normale modus.